Sök
Stäng denna sökruta.

EUROPAMÄSTERSKAPEN I DRAGRACING SpeedEvents Internationals 8 – 11 Augusti 2024

Europas Dragracing-Elit samlas på Tierp Arena för FIA European Dragracing EM 2024

Tierp Arena, ”Temple Of Speed” för adrenalinpumpande motorsportentusiaster, kommer i år återigen bjuda in till FIA European Dragracing EM 2024. Den prestigefyllda tävlingen som lockar Europas absoluta elit inom dragracing till två episka deltävlingar på den välkända dragracingbanan som många rankar som en av de tio bästa i världen.

Under detta Europamästerskapen i Dragracing kommer det även att hållas deltävlingar i tre olika mästerskap: FIA European Drag Racing Championship, FIM-E European Drag Bike Championship och Summit Racing EDRS Series.

Efter en kall vinter så är nu Tierp Arena återigen redo att ta emot team, förare och fans från världens alla hörn i stjärnspekade och actionfyllda tävlingshelger. Den första deltävlingen kommer att äga rum 13–16 juni, och den andra 8-11 augusti där de mest skickliga förarna från hela Europa kommer att tävla om ära och titeln som FIA European Dragracing-mästare.

Tierp Arena har rykte om sig att erbjuda en av de mest utmanande och spännande dragracingbanorna i världen, och den är redo att välkomna tävlande och åskådare för två helger fyllda med hastighet, ljud och en oslagbar atmosfär.

FIA European Dragracing EM är känt för att vara ett test av förarnas skicklighet och maskinernas prestanda. Med Tierp Arena som värd för evenemanget kommer tävlingarna garanterat att nå nya höjder av spänning och drama. Förvänta er att se de mest avancerade dragracingbilarna, från nitrometanburna Top Fuel-bilar till precisionsoptimerade Pro Modified fordon, tävla om att korsa mållinjen först.

SAVE THE DATE!

Snart släpper vi biljetterna till årets mest öronbedövande motorsportevenemang. Håll ögonen öppna i de kommande veckorna när vi presenterar biljettförsäljningen och boendealternativen för FIA European Dragracing EM för den första deltävlingen i juni. 

Som alltid så kommer besökarna att kunna äta gott i våra restauranger, kvällsevenemang i vår festloge med livemusik och dryck, bo bra på vår Camping.  Det kommer även finnas en mängd utställningar som gör besöket till en härlig upplevelse för hela familjen. 

Så ta på er hörselskydden och njut av de kraftfullaste och häftigaste racingbilarna som återigen kommer till Sverige och Tierp Arena.

För mer information och media Ackreditering följ länken här!

Ackreditering för pressfotografer:  ackreditering@speedevents.se        
Media och pressansvarig Joakim Tärnström: media@speedevents.se  
För övriga frågor kring tävlingen: info@speedevents.se

Dela eventet

Fler event